De meest voorkomende uitvaartwensen en hoe deze te realiseren

Algemeen

Een lastige maar belangrijke taak

Het is niet gemakkelijk om te praten over de dood en wat er gebeurt na onze dood. Het is iets waar we niet graag aan denken, en vaak niet eens graag over praten. Maar als iemand van wie we houden sterft, worden we geconfronteerd met de realiteit. En een van de dingen waar we mee te maken krijgen is het plannen van de begrafenis.

De begrafenis is een moment om afscheid te nemen van onze geliefde, en om hun leven te vieren. Het is ook een tijd om na te denken over onze eigen sterfelijkheid. En voor velen van ons is het een tijd om na te denken over onze eigen uitvaartwensen.

Wat zijn de meest voorkomende uitvaartwensen?

1. Een eenvoudige begrafenis
2. Een traditionele uitvaartdienst
3. Een crematie
4. Een begrafenis
5. Een herdenkingsdienst

Elk van deze opties heeft zijn eigen kosten, voordelen en logistiek. Laten we elke optie nader bekijken.

1. Een eenvoudige begrafenis

Veel mensen willen gewoon een eenvoudige begrafenis. Dit is meestal de goedkoopste en gemakkelijkste optie. U kunt vaak een eenvoudige begrafenis regelen via uw plaatselijke uitvaartonderneming.

2. Een traditionele uitvaartdienst

Een traditionele uitvaartdienst is het meest voorkomende type begrafenis. Het omvat meestal een visitatie, uitvaartdienst en begrafenis. Een traditionele uitvaart kun je vaak regelen via je lokale uitvaartcentrum.

3. Een crematie

Crematie is een steeds populairdere optie, omdat het meestal goedkoper en handiger is dan een traditionele begrafenis. U kunt een crematie vaak regelen via uw plaatselijke begrafenisonderneming.

4. Een begrafenis

Een begrafenis is nog steeds de voorkeur voor veel mensen. U moet een begraafplaats regelen via uw plaatselijke begraafplaats.

5. Een herdenkingsdienst

Een herdenkingsdienst is een goede optie als u geen traditionele uitvaartdienst wilt. Het is vaak minder duur en kan worden geregeld via uw plaatselijke begrafenisonderneming.

Met welke kosten moet u rekening houden? 

Er zijn verschillende begrafeniskosten waar u aan moet denken. Allereerst moet u denken aan de kosten van een kist. De goedkoopste kist kost ongeveer €250,00. Vaak heeft de begrafenisondernemer een catalogus bij zich waaruit u een geschikte kist kan kiezen. Gaat u voor een prijzig model van massief hout en bekleed met satijn of katoen, of kiest u voor een stevige kist? Alternatieve begrafenisopties zijn bijvoorbeeld het gebruik van een mand of een begraafplank.

Bent u op zoek naar een goede uitvaartverzorger met persoonlijke aandacht die u 24/7 kunt bereiken? Bel dan bij een onverhoopt overlijden naar uitvaart Amsterdam. Zij helpen u op een professionele en persoonlijke manier door het hele proces heen.