Robotzuiger

Wat is het principe achter een stofzuigerrobot?

Wonen

Wat is het principe achter een robot stofzuiger? Sommige hebben intelligente kamerherkenning, andere rijden willekeurig. Beiden hebben hun voor- en nadelen. Vaak is het ook een kwestie van prijs. Meer technologie betekent meestal een hogere prijs.

Welke rijstijl en navigatie zijn er met vacuümrobots? Af en toe hoor je niets over vacuümrobots als je vraagt ​​of de klant een robot wil die chaotisch of systematisch werkt. Daarom willen we dit hier nog een keer uitleggen en ook laten zien welke vacuümrobots werken volgens het chaosprincipe en welke werken volgens systematische navigatie.

Er zijn 2 verschillende manieren waarop stofzuigerrobots reinigen. Het ene type robot reist structuurloos, dus chaotisch door de kamers (in de zogenaamde amoebe-strategie). De 2e groep vacuümrobots reinigt de kamers gestructureerd (in de zogenaamde meanderstrategie), wat inhoudt dat de robot de kamer in banen schoonmaakt en niet overal, zoals in het chaotische systeem.

De meeste apparaten gebruiken lasernavigatie of een camera om het huis in kaart te brengen. Het lijkt logisch dat een robot die gestructureerd de ruimte schoonmaakt sneller wordt gedaan dan een robot die chaotisch rijdt en pas op sommige plekken komt als hij voor de 2e of 3e keer de plek passeert.

Robotstofzuiger met chaosprincipe

De vacuümrobot rijdt heen en weer door het appartement en kan op sommige plaatsen meerdere keren komen en op sommige plaatsen komt hij misschien pas als je hem de volgende keer laat schoonmaken. Als de robot een obstakel raakt, detecteert hij dit met zijn infraroodsensoren en verandert hij eenvoudig van richting of schakelt hij over naar een ander reinigingsprogramma, zoals. de randreiniging. Ondanks de chaotische rijstijl heeft deze chaostheorie een systeem, want hoe vreemd de volgorde van bewegingen van dergelijke robots ook mag lijken, het is verstandig en wiskundig goed doordacht en optimaal aangepast aan de toepassing. Navigatie is de goedkoopste en gemakkelijkste manier om de autonome stofzuiger kamers te laten reinigen. Dit werkt volgens het principe dat de stofzuigerrobot door het veranderende rijpatroon over alle delen van de kamer beweegt. Omdat deze vacuümrobots zonder ingewikkelde software werken, zijn ze iets goedkoper in aanschaf dan die die schoonmaken met een intelligente rijstijl.

Vacuümrobot met systeemnavigatie en mapping

Het model heeft een geïntegreerde laser die wordt gebruikt om kamers te meten en objecten te detecteren voordat ze worden gestofzuigd. De robotstofzuiger berekent de optimale route door het appartement voordat het schoonmaken begint en botsingen tot een minimum worden beperkt.